Доступність посилання

ТОП новини

Президент Франції застерігає владу Сирії від використання хімічної зброї


Франсуа Олланд виступає на 20-й щорічній конференції послів у Парижі 27 серпня 2012 року
Франсуа Олланд виступає на 20-й щорічній конференції послів у Парижі 27 серпня 2012 року
Президент Франції Франсуа Олланд попередив у понеділок президента Сирії Башара аль-Асада, що використання його владою хімічної зброї з будь-якою метою стане «законною підставою для прямої інтервенції».

Виступаючи зі щорічною зовнішньополітичною промовою на зібранні послів Франції в інших країнах, він також заявив, що Франція визнає тимчасовий уряд супротивників влади Асада, як тільки такий буде створений. При цьому Олланд закликав сирійських повстанців створити такий уряд щонайшвидше.

Президент Франції також підтвердив, що його країна разом зі своїми партнерами розробляє можливе створення в Сирії «буферних зон» для захисту цивільного населення. Із пропозицією створити на території Сирії таку «буферну зону» для біженців, де вони були б у безпеці під захистом ООН, виступив минулого тижня прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу.

Також у понеділок у Сирії зазнав катастрофи бойовий вертоліт сирійських урядових сил – як припускають, його збили повстанці, які вже заявили про це. Державне телебачення Сирії підтвердило аварію ґвинтокрила, але ніяких дальших подробиць не навело.
XS
SM
MD
LG