Доступність посилання

ТОП новини

ПАРЄ розчарована рішенням щодо касації Тимошенко і закликає Януковича втрутитися


Парламентська асамблея Ради Європи «глибоко розчарована» рішенням Вищого спецсуду щодо касації екс-прем’єра України Юлії Тимошенко і закликає президента України втрутитися в цю справу.

Про це йдеться в середу в спільній заяві президента ПАРЄ Жана-Клода Міньйона і співдоповідачів щодо питань України Майліс Репс і Марієтти де Пурбе-Лундін.

«Асамблея неодноразово заявляла про свою переконаність у тому, що «газова справа» зводиться до кримінальної відповідальності за нормальний політичний процес ухвалення рішень. Враховуючи численні запитання, які були порушені щодо судового розгляду, ми, як і багато інших друзів України, очікували, що касаційний суд ухвалить її апеляцію», – мовиться в заяві.

Президент ПАРЄ і співдоповідачі наголошують, що Президент України Віктор Янукович «дав зрозуміти співдоповідачам, що він буде готовий втрутитися в цю справу, якщо її апеляцію було відхилено касаційним судом».

«Тому ми закликаємо, щоб він стримав своє слово без зволікання, для того, щоб вирішити питання про ув’язнення колишніх членів уряду. Ці справи не повинні затьмарювати майбутні вибори», – наголошують автори заяви.

На запрошення українського Президента співдоповідачі мають намір відвідати Україну до наступної сесії Асамблеї, щоб обговорити можливі політичні шляхи вирішення цього питання відповідно до стандартів Ради Європи.

Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ України залишив у середу чинним вирок Тимошенко щодо «газової справи», згідно з яким її засуджено до 7 років позбавлення волі.
XS
SM
MD
LG