Доступність посилання

ТОП новини

Президент Азербайджану звільняє засудженого за вбивство вірменина


Президент Азербайджану Ільгам Алієв сьогодні помилував азербайджанського офіцера, засудженого в Угорщині до довічного ув’язнення за вбивство офіцера з Вірменії, як тільки в’язня доставили в Баку для відбування подальшого покарання. Як мовиться в офіційному повідомленні, він «звільнений від відбування довічного покарання».

Угорщина повідомила, що передала засудженого до його країни тільки після того, як отримала тверді гарантії Міністерства юстиції Азербайджану, що довічний вирок буде виконаний.

У Вірменії владна Республіканська партія вже заявила, що «вражена» рішенням Угорщини повернути засудженого до Азербайджану.

В Угорщині суд засудив 2006 року азербайджанського офіцера Раміля Сафарова до довічного ув’язнення з можливістю умовно-дострокового звільнення не раніше як через 30 років.

Суд визнав його винним у вбивстві вірменського офіцера Ґурґена Марґаряна під час їхнього спільного перебування на курсах англійської мови, організованих в Угорщині за програмою НАТО «Партнерство задля миру» 2004 року. Сафаров заявляв, що зарубав Марґаряна сокирою «з мотиву національної ненависті», а саме через те, що той «образив азербайджанський прапор».
XS
SM
MD
LG