Доступність посилання

ТОП новини

«Воплі Відоплясова» не збираються підтримувати російську культуру – прес-служба


Прес-секретар популярного українського гурту «Воплі Відоплясова» Павло Скорняков спростував у п’ятницю повідомлення засобів інформації про нібито участь групи та її лідера Олега Скрипки у фестивалі в Одесі на підтримку російської культури і мови в Україні.

Скорняков повідомив Радіо Свобода, що «ВВ» братиме участь в іншому фестивалі, який відбуватиметься в Одесі тими ж днями – у рок-фестивалі, який пройде 3 вересня і буде присвячений пам’яті місцевого рок-музиканта, співака і композитора Ігоря Ганькевича.

«Цей фестиваль присвячений пам’яті Ігоря Ганькевича. І він проходить уже тринадцять років. Те, що це фестиваль, присвячений російській мові чи російській культурі, – тут про це взагалі не йдеться!» – наголосив Скорняков.

Сьогодні російське агентство «РІА «Новості», повідомляючи про участь відомих українських музикантів та співаків у міжнародному фестивалі культури та мистецтва «Встречи друзей», який відбудеться в Одесі 1–3 вересня, серед виконавців із України назвало гурт «ВВ» та Олега Скрипку, Руслану, Ані Лорак; це повідомлення також передрукували інші засоби інформації. Мета фестивалю названа прямо: просування російської культури і мови в Україні.

Ігор Ганькевич (1962–1990) – музикант, композитор та поет, один із засновників Одеського рок-клубу, лідер рок-групи «Бастіон».Від 1991 року в Одесі проходить фестиваль його пам’яті під назвою «Пікейні жилети» за участю рок-виконавців із України, Росії, країн Євросоюзу.
XS
SM
MD
LG