Доступність посилання

ТОП новини

Суд відмовив «Батьківщині» у задоволенні вимоги включити Тимошенко й Луценка до бюлетенів


Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у понеділок у задоволенні вимоги «Батьківщини» внести до бюлетенів для голосування за партійними списками на чергових виборах прізвища Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

«Колегія суддів Київського апеляційного адміністративного суду вважає, що ЦВК діяла виключно в межах наданих їй повноважень і способом, передбаченим Конституцією. Отже, підстав для задоволення позовних вимог до ЦВК про скасування рішення і для зобов’язань вчинити дії нема», – мовиться в рішенні суду.

Відповідно до рішення, суб’єктами виборчого процесу є кандидати, зареєстровані ЦВК. Юлія Тимошенко та Юрій Луценко, включені до списку Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», не є кандидатами в народні депутати, зазначили у суді.

«Батьківщина» мотивувала свій позов тим, що, згідно із законом про вибори, у бюлетені зазначають перших п’ятьох кандидатів, включених до партійного списку. І хоч ЦВК своєю постановою і відмовила Тимошенко й Луценкові в реєстрації кандидатами в народні депутати, проте, як мовиться у позові, «відмова в реєстрації не є підставою для вилучення зі списку».
XS
SM
MD
LG