Доступність посилання

ТОП новини

Вибори-2012: пенсіонерів задобрити, інших залякати? (Огляд преси)


Київ – Виборча кампанія вже стартувала, а суспільство все ще залишається байдужим до боротьби за владу, стверджує газета «День». Про це свідчить тотальне розчарування людей. А також спроба політичних сил здобути голоси шляхом підкупу, тиску та фальсифікацій. Завоювати прихильність виборців намагаються також обіцянками підвищення пенсій та інших державних виплат, що свідчить про орієнтацію на малозабезпечене населення та пільговиків. Проте політики не виявили зацікавленості в середньому класі. Жодна з партій не висунула гасла, котрі б свідчили про спрощення реєстрації своєї справи чи зниження ставок оподаткування для малого та середнього бізнесу. Кандидати в депутати геть забули про розвиток науки і культури. Про причини виникнення таких явищ розмірковує експерт «Дня» у статті «Культивація слабкості».

В Україні можуть заборонити анонімний продаж SIM-карток для мобільних телефонів. У Держслужбі спецзв’язку і захисту інформації розробили проект змін до закону «Про телекомунікації». У ньому пропонується зробити обов’язковим підписання договору з мобільним оператором при покупці «сімки» (тобто потрібно буде надати свої паспортні дані). Це, як вважають у відомстві, знизить анонімність серед користувачів мобільного зв’язку і спростить роботу правоохоронцям. Про наслідки розмірковує газета «Сегодня».

Теза про те, що без альтеративних джерел енергії країні не обійтися, вже стала аксіомою. І поки урядовці працюють над глобальним проектом добудови незавершених блоків атомних електростанцій, на місцях намагаються шукати інші ресурси. Особливо популярною стає ідея використання енергії сонця та вітру. Однак, чомусь рідше згадують про можливості використання енергії малих річок. Хоча, як нагадує газета «Голос України», ще півстоліття тому енергія малих річок допомогла підняти країну з післявоєнної руїни. Чому ж нині про неї згадують все рідше, розмірковує експерт парламентської газети.

Онкозахворювання в Україні давно вже стали соціальним явищем. Щодня діагноз «рак» ставлять 442 пацієнтам (тобто 18 українцям щогодини). 239 хворих щодня помирають від цієї хвороби. До 2020 року рівень захворюваності на злоякісні новоутворення в країні зросте до 370 на 100 тисяч населення. Чи здатна Україна протистояти онкозахворюванням, аналізує газета «Голос України» у публікації «Знати ворога в обличчя».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG