Доступність посилання

ТОП новини

Як мовний закон впливає на освіту?


Чи отримали кримські татари та представники інших національних меншин після ухвалення мовного закону нові можливості для вивчення їхніх мов?

Чи важливо для жителів областей, де російській мові надано статус «другої регіональної», щоб їхні діти вчили й знали українську мову?

Чому відкриття у Києві російськомовної гімназії «Київська Русь» викликало протест батьків школярів мікрорайону Осокорки?

Чи спричинить впровадження мовного закону розділ освітнього середовища України на російськомовну та україномовну зони?

Відповіді на ці запитання Радіо Свобода шукало у передачі «Ми Разом»:


ми разом

У столиці триває мовна битва за школу «Київська Русь»
Міністр освіти Табачник у листі до голови КМДА запропонував на базі школи, яка ще будується, відкрити російськомовну гімназію
У Криму мовний закон загрожує україномовній і кримськотатаромовній освіті?
«Місцеві органи влади взяли цей закон до виконання буквально так, що російська мова вже регіональна, а українська не потрібна»

Полянський: боюся, що місцеві депутати складатимуть розклади уроків
Мовний закон може завдати «руйнівного» удару по системі освіти, вважає директор Центру освітнього моніторингу, колишній заступник міністра освіти Павло Полянський. У прямому ефірі програми «Ми разом» він наголосив, що найбільшу небезпеку несуть статті 20-а та 21-а й прикінцеві положення закону «Про засади державної мовної політики»: «Я боюся, що депутати місцевих рад почнуть розклади уроків складати. Які будуть наслідки?!»
Луганськ: батьки школярів про мову
Батьки луганських школярів не очікують істотного скорочення вивчення української мови після ухвалення мовного закону. Хоча «директор привітала нас російською мовою,а раніше завжди робила це українською», – розповів один із учасників опитування. (Більше про мовний закон і його вплив на освіту слухайте у програмі «Ми разом», що вийде в ефір 4 вересня о 21:33 на Радіо Ера ФМ)
XS
SM
MD
LG