Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську російська мова набула статусу регіональної


Депутати Дніпропетровської міської ради на сьогоднішній сесії ухвалили рішення про надання російській мові статусу регіональної на території міста. Рішення підтримали 80 із 100 зареєстрованих у залі депутатів.

За документом, у місті відтепер передбачається застосовувати російську мову у діловодстві, документообігу, офіційному листуванні «на рівні з державною мовою». Також на роботу до органів міської ради прийматимуть фахівців з урахуванням того, чи володіють вони російською мовою.

Окрім того, російську використовуватимуть у роботі конференцій, зборів та інших заходів. «У разі необхідності забезпечується переклад», – йдеться в рішенні. Депутати також наголосили на необхідності забезпечення дніпропетровцям «права на отримання освіти» російською мовою.

Водночас міський голова Іван Куліченко в коментарі журналістам не назвав суму бюджетних коштів, в яку обійдеться реалізація цього рішення. «Поки ніяких. У нас є російські школи. Що стосується документації, в основному документація йде в електронному вигляді, і надрукувати в газеті на розділ менше чи на розділ більше не є якоюсь особливою затратою», – сказав він.

Вранці у Дніпропетровську активісти вимагали від міської влади не ухвалювати рішення про надання російській мові статусу регіональної.
XS
SM
MD
LG