Доступність посилання

ТОП новини

Кінець мікробам і механізм брехні


Американські фармацевти винайшли спрей, який вбиває 99,9 відсотка простудних мікробів. Новий препарат уже надійшов у продаж. Його назва Halo Oral Antiseptic. Повідомлення про цей медикамент опубліковано в інтернет-ресурсі ScienceDaily.

Halo створений на основі гліцерину і ксанталової смоли як основних компонентів протистояння вірусним бацилам. Провідний дослідник доктор Френк Еспер зазначає, що за обставин досить обмеженого прогресу в запобіганні простудним інфекціям, Halo являє собою унікальний препарат, який захищає від бактерій у повітрі.

За словами науковців, у процесі випробування спрей Halo знищив усі 11 клінічних штамів коклюшу, запропонованих програмою тесту. Дослідники нагадують, що інші препарати підтримують імунну систему і вбивають мікроби на поверхні або на руках. Натомість Halo є перший препарат, який знищує мікроби у повітрі.

Мотивація брехні

Майже всім людям властиво вдаватися до певних компромісів із неправдою в таких, навіть абсолютно не принципових питаннях, як повідомлення про заробітки або дані про вік. Група вчених-психологів із Нідерландів та Ізраїлю провела дослідження факторів, які впливають на нечесну поведінку людей. Результати дослідження опубліковані в журналі Psychological Science.

Попередній аналіз демонстрував, що головний людський інстинкт так чи інакше прямо пов’язаний із особистими інтересами. Дослідження підтверджувало, що люди вдаються до брехні насамперед тоді, коли вони можуть виправдати її необхідність перед самим собою.

Учені також дійшли висновку, що люди схильні до неправди чи порушення етичних норм у ситуації, коли вони перебувають під тиском часу або з надією на якусь грошову винагороду.Маючи більше часу на роздуми, люди більше стримують себе в брехні або в різних формах шахрайства.

В експерименті брали участь 70 дорослих осіб, які виконували різні завдання, не знаючи, на що їх націлювали експериментатори. На думку учених, один із висновків дослідження був очевидним: з метою збільшення обставин для чесної поведінки необхідно не заганяти людей у глухий кут, а дати їм більше часу на досягнення мети.

Як каже амстердамський дослідник Шоул Шалві, «люди, як правило, знають, що брехати – це неправильно. Вони просто потребують більше часу, щоб робити правильні речі».
XS
SM
MD
LG