Доступність посилання

ТОП новини

Росія вважає номінацію Pussy Riot на премію Сахарова втручанням у роботу російського суду


Міністерство закордонних справ Російської Федерації розцінює намір групи євродепутатів висунути учасниць групи Pussy Riot на премію Євросоюзу імені Сахарова як спробу втручання у роботу російського суду і «прагнення поставити під сумнів рішення суду, що виніс вердикт у встановленому законом порядку».

Про це йдеться у коментарі Уповноваженого МЗС Росії з питань прав людини, демократії і верховенства права Костянтина Долгова.

«У зв’язку з цим хотіли б звернути увагу на те, що російський суд визнав учасниць цієї акції винними у хуліганстві з мотивів релігійної ненависті і ворожнечі. Крім того, природа, цілі і форми їхньої діяльності не мають жодного відношення до питань свободи думки, про що вони, втім, і самі заявляли в ході судового засідання», – наголосив Долгов.

Група депутатів Європейського парламенту номінувала трьох учасниць панк-групи «Pussy Riot» на премію Європейського Союзу «За свободу думки» імені Сахарова.

Німецький депутат від Партії зелених Вернер Шульц заявив, що трьох молодих жінок, які влаштували 21 лютого 2012 року в храмі Христа Спасителя у Москві акцію під назвою «Богородице, Путіна прожени», висувають на здобуття премії за їхню «креативність, сміливість та внутрішню силу», з якими вони протестували проти автократичного режиму.

«Ці молоді жінки, з їхньою креативністю, сміливістю та внутрішньою силою, висловили протест проти автократичного режиму та патріархальної державної влади, яку вони зуміли присоромити і викрити її деспотичну природу», – заявив євродепутат.

Презентація кандидатів на здобуття премії Сахарова відбулася сьогодні в Брюсселі, а церемонія нагородження лауреатів відбудеться у грудні в Страсбурзі.
XS
SM
MD
LG