Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція вимагає визнати масові фальсифікації у Києві (ФОТО, ВІДЕО)


Опозиція вимагає визнати масові фальсифікації на дільницях Києва
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:52 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Опозиція вимагає визнати масові фальсифікації на дільницях Києва

Біля Київського апеляційного адміністративного суду близько 50 прихильників Об’єднаної опозиції протестують проти порушень норм виборчого законодавства та масових фальсифікацій на виборчих дільницях Києва. До будівлі суду мітингувальники принесли карикатури із зображеннями «Президента-кідали» та «Українського правосуддя». Вони скандують «Ганьба!».

За словами організаторів акції, це останній шанс для влади зупинитися і припинити фальсифікації. Але вони заявляють, що не вірять у те, що суд відбуватиметься чесно.

Сьогодні в суді мають розглядати апеляційну скаргу від представників опозиції по 218-му виборчому округу (Святошинський район) на постанову Окружного адміністративного суду Києва щодо незаконного включення до складу дільничої виборчої комісії кандидатур від провладних партій.

У жеребкуванні, щоб потрапити до складу дільничих комісій по цьому округу, взяли участь понад 2000 кандидатур, що були подані до комісії із пропуском терміну подання. За цим фактом, до Окружного адмінсуду Києва було подано позов від представників ОО «Батьківщини». 22 вересня суд своєю постановою підтвердив факт пропущення термінів внесення кандидатур, але допустив подані кандидатури до жеребкування. У ЦВК заявили, що 225 окружних виборчих комісій були сформовані відповідно до норм Закону України «Про вибори народних депутатів України».
XS
SM
MD
LG