Доступність посилання

ТОП новини

На Львівщині кандидати «піаряться» на Бандері?


Львів Шлях до виборця лежить через шлунок. Саме такого принципу дотримуються деякі кандидати у депутати на Львівщині, які обдаровують людей продуктами, стверджують громадські активісти. Але чимало кандидатів вдається до інших хитрощів, щоб здобути прихильність: возять до святих місць, ремонтують школи, садочки і дороги, а ще …відкривають пам’ятники Степанові Бандері. Самі кандидати заявляють, що це не є підкупом виборців.

На свято Покрови у містечку Турка, що на Львівщині, відкриють пам’ятник провідникові ОУН Степанові Бандері. А долучився до його спорудження кандидат у депутати Андрій Лопушанський, перший заступник голови правління компанії «Нафтогаз України». Два тижні тому за стараннями кандидата було відкрито пам’ятник у Сколе, а кількома роками раніше – у Старому Самборі й Самборі. Всі ці міста входять до 125 округу, по якому власне і балотується чоловік.

Сам кандидат пояснив громадським активістам руху «Чесно», що його благодійність не є підкупом виборців, що він не займається жодним підкупом виборців. А його благодійний фонд на час виборчої кампанії не працює. До того ж, каже кандидат, він з 2005 року допомагає людям у гірських районах області. Після 1 листопада Андрій Лопушанський має намір встановити пам’ятник Степанові Бандері у центрі Києва, про це повідомив Радіо Свобода помічник кандидата.

Політикам вигідні бідні люди

За словами виконавчого директора Комітету виборців Львівщини Оксани Дащаківської, встановлення пам’ятника не є підкупом виборців. Адже кандидат не надає послуги. Це радше , каже експерт, дорогий піар. Оксана Дащаківська зазначає, що заможні кандидати на округах області не займаються підкупом виборця, бо не пропонують просто гроші. Однак заможні претенденти на парламентське крісло вирішують проблеми виборців, щоб здобути їхні симпатії. Найбільшою небезпекою саме цієї виборчої кампанії експерт вважає те, що після виборів ніхто з кандидатів про людей не дбатиме і не допомагатиме. Бо політикам вигідно, щоб виборці були переважно бідні люди, щоб ними маніпулювати.

Питання підкупу, ціни голосу є питанням особистої відповідальності кожної людини. Якщо виборці готові продаватись за 100-200 гривень, беруть подарунки, то відповідно вони заслуговуватимуть на такий парламент, який оберуть, наголосила Оксана Дащаківська.

Владика Української греко-католицької церкви Любомир Гузар закликає людей не піддаватись на підкуп. Бо будь-які дії через брехню, підкуп, залякування не є сумісні з демократичними процесами .
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG