Доступність посилання

ТОП новини

Влада Киргизстану повідомляє про арешт у Лондоні сина колишнього президента Бакієва


Максим Бакієв, архівне фото
Максим Бакієв, архівне фото
Відділ інформполітики апарату президента Киргизстану повідомив, що в п’ятницю вранці в Лондоні затримали одного з синів скиненого президента Курманбека Бакієва, Максима Бакієва. Його розшукують Киргизстан і Сполучені Штати Америки.

За повідомленням апарату президента, британська сторона нині розглядає можливість екстрадувати Максима Бакієва саме до США, бо з Киргизстаном Велика Британія не має угоди про екстрадицію.

Про суть звинувачень проти нього у Сполучених Штатах не повідомляють.

У Киргизстані Максима Бакієва звинувачують у цілій низці злочинів, від корупції, фінансових шахрайств і вимагання до причетності до вбивства супротивників, до розстрілу майже 90 демонстрантів під час подій, унаслідок яких у квітні 2010 року була скинена влада його батька, і до фінансування міжетнічних заворушень на півдні Киргизстану в червні того ж року, в яких загинули, за офіційними даними, майже 900 людей.

Як вважають, він жив у Лондоні більшу частину часу від скинення Курманбека Бакієва. Максима Бакієва вже затримували в Великій Британії влітку 2010 року, але він звернувся з проханням про притулок, яке досі розглядали.

Сам Курманбек Бакієв і його брат Джаниш Бакієв, яких теж розшуковує Киргизстан за низкою звинувачень, після втечі з країни живуть у Білорусі, яка відмовляється видавати їх нинішній владі в Бішкеку.
XS
SM
MD
LG