Доступність посилання

ТОП новини

Російський опозиціонер Развозжаєв відмовився від явки з зізнанням – адвокат


Марк Фейгін, архівне фото
Марк Фейгін, архівне фото
У Росії опозиційний діяч Леонід Развозжаєв офіційно відмовився від раніше оголошеної явки із зізнанням у справі про підготовку масових заворушень, повідомив у четвер один із його адвокатів Марк Фейгін.

За його словами, опозиціонер заявив, що відмовляється від зізнання, бо дав його під тиском.

Російські правозахисники, які відвідували Развозжаєва раніше, заявляли, що він повідомив, що давав свої зізнання під погрозами розправи з ним та його родиною.

Слідчий комітет Росії заявляв днями, що Развозжаєв з’явився добровільно, подав явку із зізнанням, признався в підготовці заворушень у Росії на кошти представника Грузії і дав свідчення й проти інших звинувачених.

Досі не з’ясовані обставини, за яких Развозжаєв перед тим зник у Києві посеред консультацій про отримання притулку в Україні і опинився у Слідчому комітеті в Москві.

Кримінальну справу проти Развозжаєва і ще кількох осіб зі звинуваченнями в підготовці до організації заворушень порушили в Росії після появи на початку місяця телефільму «Анатомія протесту-2», показаного на прокремлівському каналі НТВ. У ньому стверджується, що опозиціонери готують силове захоплення влади в Росії на гроші з-за кордону. У фільмі, зокрема, містилися кадри, на яких вони нібито обговорюють це питання з грузинськими політиками. Фільм «Анатомія протесту-2» є вже другою частиною антиопозиційного телефільму каналу НТВ, яку, як і першу частину, опозиція звинувачує у наклепі на неї.
XS
SM
MD
LG