Доступність посилання

ТОП новини

СБУ перевірить обставини перебування Развозжаєва в Україні


Леонід Развозжаєв
Леонід Развозжаєв
Служба безпеки України вирішила провести перевірку обставин, за яких до Києва приїжджав російський опозиціонер Леонід Развозжаєв, а також причини і мети його термінового виїзду з України. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«У зв’язку із резонансом, який викликали події, пов’язані з обставинами перебування громадянина Російської Федерації Леоніда Развозжаєва в Україні, у засобах масової інформації з’явилось чимало емоційних заяв, версій та припущень, які за змістом часто суперечать одне одному. З огляду на викладене повідомляємо, що Служба безпеки України здійснює перевірку причин в’їзду Развозжаєва в Україну, законності і статусу його перебування на території нашої держави, обставин і мети термінового виїзду в Росію», – йдеться в повідомленні.

Про результати вжитих заходів СБУ обіцяє поінформувати пізніше.

Леонід Развозжаєв разом із ще кількома опозиційними діячами Росії проходить у кримінальній справі про підготовку до організації масових безладів, яку порушили після виходу на телеканалі НТВ фільму «Анатомія протесту-2». Автори фільму стверджують, що опозиція готувала силове захоплення влади на кошти з-за кордону.

За версією Слідчого комітету Росії, Развозжаєв прийшов до правоохоронців із повинною і зізнався в плануванні заворушень. Натомість сам Развозжаєв через правозахисників і адвокатів стверджує, що зізнання від нього домоглися тиском, і відмовляється від явки з повинною.

Опозиціонер заявляє, що спецслужби викрали його в Києві, де він хотів здобути притулок, і доправили до Москви.
XS
SM
MD
LG