Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: суд відмовив у розгляді скарги одного з обвинувачених у вибухах


На місці одного з вибухів у Дніпропетровську
На місці одного з вибухів у Дніпропетровську
Апеляційний суд Дніпропетровської області відмовив у задоволенні апеляційної скарги адвокатів Дмитра Реви, поданої в його інтересах, на рішення Жовтневого районного суду Дніпропетровська. Цей суд відмовив у порушенні провадження щодо розгляду скарги захисників Реви на бездіяльність прокуратури Дніпропетровської області. Про це сьогодні Радіо Свобода повідомила сестра і адвокат обвинуваченого Оксана Томчук.

За її словами, вказана заява була подана до суду з огляду на те, що прокуратура області досі не розглянула заяву про злочин, подану особисто Ревою ще 2 жовтня.

За даними адвоката, раніше у своїй заяві до прокуратури області Рева вказував на факт вчинення злочину стосовно нього з боку співробітників правоохоронних органів, а саме – на фальсифікацію доказів, які були покладені в основу затримання Реви та утримання його під вартою.

Як заявила Оксана Томчук, причин відмови в задоволенні апеляційної скарги адвокати зараз не знають: постанову апеляційного суду наразі не видали на руки.

27 квітня цього року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. Прокуратура області порушила кримінальну справу за статтею «терористичний акт».

У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів. Водночас у Дніпропетровську пролунали сумніви в офіційній версії.
XS
SM
MD
LG