Доступність посилання

ТОП новини

В ОВК № 223 сталася бійка, протистояння триває


У приміщенні окружної виборчої комісії № 223 в Києві, де триває протистояння навколо підрахунку голосів, у четвер увечері сталася бійка, коли представники ВО «Свобода» намагалися завадити членам комісії залишити залу засідань після суперечок навколо рішень про перерахунок голосів на окремих дільницях.

Відділ зв’язків із громадськістю ГУ МВС у Києві повідомив, що заступник голови комісії Анастасія Примак звернулася до міліції з заявою, що, коли їй не давали вийти з приміщення, їй поставили підніжку і сильно штовхнули у спину; за її словами, вона при цьому випадково зачепила руками по обличчю одного з учасників протистояння.

Крім того, київська міліція повідомила, що до неї звернулися вісім членів комісії та її голова. За цим повідомленням, вони заявили про погрози їхньому життю й життю їхніх родин, які, за їхніми словами, висловлювали невідомі, що називалися прихильниками «Свободи».

У цьому окрузі перед ведуть кандидат від «Свободи» Юрій Левченко і самовисуванець Віктор Пилипишин, який на нинішньому етапі підрахунку веде перед із відривом у кількасот голосів.

«Свобода» заявляє, що ОВК хоче зіпсувати бюлетені за її кандидата. Її представники повідомляють, що до ОВК автобусами прибувають міцні хлопці, щоб залякати членів комісії на користь їхнього суперника. Пилипишин, зі свого боку, звинувачує «Свободу» в тискові на комісію.

Радіо Свобода веде пряму трансляцію подій в ОВК № 223.
XS
SM
MD
LG