Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО висловили занепокоєння арештами у Грузії


Андерс Фоґ Расмуссен виступає на сесії Парламентської асамблеї НАТО у Празі, 12 листопада 2012 року
Андерс Фоґ Расмуссен виступає на сесії Парламентської асамблеї НАТО у Празі, 12 листопада 2012 року
Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявив сьогодні, що надзвичайно занепокоєний подіями у Грузії після парламентських виборів минулого місяця, а саме нещодавніми арештами політичних опонентів нинішньої влади Грузії

Виступаючи на засіданні Парламентської асамблеї НАТО, яке відбувається у столиці Чехії Празі, він заявив, що процеси у справах звинувачених у злочинах представників попередньої влади не мають бути підірвані політичним втручанням.

За його словами, у НАТО, до якого Грузія прагне вступити, за цим будуть «дуже, дуже пильно стежити».

Минулого тижня у Грузії арештували колишнього міністра внутрішніх справ, а перед тим міністра оборони Бачо Ахалаю, начальника Об’єднаного штабу Збройних сил Ґіорґі Каландадзе і командира однієї з бригад Зураба Шаматаву за звинуваченнями в причетності до побиття групи військовослужбовців. Останніх двох відтак наразі звільнили під заставу, Ахалая лишається під вартою. Прихильники президента Міхеїла Саакашвілі, партія якого була владною до виборів, заявляють про політичну розправу. Новий прем’єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі запевняє, що арешти були неполітичні.
XS
SM
MD
LG