Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія отримала від протестувальників «нобелівську премію за заощадження»


Один із учасників акції протесту перед будівлею Єврокомісії в Брюсселі, 14 листопада 2012 року
Один із учасників акції протесту перед будівлею Єврокомісії в Брюсселі, 14 листопада 2012 року
Лідери Європейської конфедерації профспілок, разом із головами національних профспілок Бельгії та сусідніх держав, зустрілися сьогодні з комісаром ЄС із питань працевлаштування, соціальної політики і соціального залучення Ласло Андором. Єврокомісар отримав символічний приз – «Нобелівську премію за заощадження», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

У Європі сьогодні відбувалися акції протесту проти заходів економії, які відстоюють численні європейські політичні лідери на чолі з Німеччиною. Профспілки, які вивели людей на вулиці, вимагають від них припинити заощадження і вдатися до негайних кроків для створення нових робочих місць та інвестувань у стале економічне зростання.

У Брюсселі, зокрема, тисячі маніфестантів зібралися біля євроустанов, а перед цим декількома кортежами пройшли поблизу посольств Німеччини, Греції, Португалії та Іспанії.

У Бельгії сьогодні не працювали супермаркети, залізниці, пошта, металургійні й автозаводи і навіть персонал атомних станцій. Така ж ситуація була і в інших державах Європейського Союзу.

Голова соціалістичної профспілки Бельгії Анн Демелен заявила, що так далі тривати не може.

«(Канцлер Німеччини Анґела) Меркель як політик не може продовжувати вимагати заощаджень від усіх у Європі і водночас думати, що вона буде експортувати свої продукти по всій співдружності в надії, що економічне зростання у Німеччині відновиться. Політика економії, яку проводять за сприяння Берліна, має сумні наслідки у Європі, але вона може негативно позначитися й на Німеччині», – заявила голова бельгійської профспілки.

Анн Демелен додала, що політика заощаджень, впроваджувана євроустановами, «вбиває європейський проект».
XS
SM
MD
LG