Доступність посилання

ТОП новини

Петро Шкутяк визнав, що розбив вікно в офісі Партії регіонів


Один з учасників липневої акції голодування під стінами Верховної Ради України, депутат Івано-Франківської обласної ради, кандидат у народні депутати на останніх виборах Петро Шкутяк в інтерв’ю газеті «Галицький кореспондент» зізнався, що розбив у липні вікно в офісі Партії регіонів на знак протесту проти мовного закону.

В Івано-Франківському міському суді розглядається кримінальна справа за цим фактом. Обласна прокуратура звинуватила Петра Шкутяка у хуліганстві «з мотивів явної неповаги до суспільства» за розбите вікно та вивіску обласного осередку Партії регіонів. Проти депутата порушили кримінальну справу за частиною1. статті 296 Коимінального Кодексу України, завдані збитки оцінили в 10 тисяч гривень.

На попередніх слуханнях Петро Шкутяк відкидав звинувачення у неповазі до суспільства і скористався конституційним правом не свідчити проти себе. Він навіть пропонував розглянути версію, що «на офіс регіоналів упав метеорит».

8 листопада на судове засідання не з’явилися представники потерпілих і свідки. Суд переніс розгляд справи на 21 листопада. В інтерв’ю газеті Петро Шкутяк зізнався, що затягував процес, щоб його не зняли з виборчих перегонів, за свій вчинок не шкодує, хоча вважає, що «кидати каміння – не найкращий вияв протесту». Петро Шкутяк – син народного депутата Зіновія Шкутяка. Він був одним з тих, хто у липні найдовше голодував під Верховною Радою України проти мовного закону.
XS
SM
MD
LG