Доступність посилання

ТОП новини

Парламент відклав розгляд «валютного законопроекту»


Верховна Рада України відклала на невизначений термін розгляд законопроекту про запровадження 15-відсоткового податку з продажу валюти.

«Пропоную відкласти розгляд, поглиблено вивчити, обговорити», – сказав голова Верховної Ради України Володимир Литвин на засіданні парламенту у вівторок під час обговорення питання про включення до порядку денного цього законопроекту.

При цьому Литвин зазначив, що розгляд законопроекту відкладається за пропозицією профільного комітету.

Опозиційні депутати наполягали на тому, щоб Верховна Рада проголосувала за те, щоб відкласти розгляд цього законопроекту.

Водночас Литвин пояснив, що якщо ця пропозиція не набере 226 і більше голосів, тоді з’явиться можливість внести цей законопроект на розгляд до парламенту 4 грудня.

Виступаючи під час обговорення, віце-спікер парламенту Микола Томенко наголосив, що «це закон про податок для сім’ї Януковича».

Зі свого боку, депутат фракції «Наша Україна – Народна самооборона» Анатолій Гриценко звернувся до спікера парламенту і закликав його у жодному разі не допустити ухвалення цього закону в цілому. Він наголосив, що «цей податок не може вводитися після того, як розпочався бюджетний рік. Це економічний абсурд і чиста помста».

Свій протест висловили і комуністи. Член фракції КПУ Спиридон Кілінкаров наголосив, що «це лобістський корупційний закон в інтересах конвертаційних центрів». За його словами, ухвалення цього закону «призведе до ще більшої тінізації валютного ринку».

Законопроект, що передбачає запровадження податку в розмірі 15% на продаж фізичним особам готівкової іноземної валюти, був зареєстрований у парламенті 16 листопада.
XS
SM
MD
LG