Доступність посилання

ТОП новини

Новий антинаркотик, гроші і щастя


Науковці Вандербілдського інституту мозку в Америці провели дослідження, згідно з яким препарати, активно використовувані в лікуванні діабету, можуть успішно застосовуватись для наркозалежних пацієнтів. Результати дослідження опубліковано в журналі Molecular Psychiatry.

На думку учених, між метаболічними патологіями, такими, як діабет чи ожиріння, і суто психіатричними захворюваннями, як наркозалежність чи шизофренія, спостерігається принципова спільність.

Учені зокрема з’ясували під час дослідів, що препарат Ексендін-4 (Exendin-4), який застосовується у лікуванні діабету, знижує кокаїновий ефект у піддослідних тварин. При цьому науковці не зафіксували жодної негативної побічної дії препарату, включно з відсутністю можливої залежності від самого Ексендіну-4.

Щастя і доходи

Два британські науковці Емануель Де Нів і Ендрю Освальд провели дослідження, згідно з яким позитивні і щасливі діти та молоді люди з роками виростають у спеціалістів із більш високими доходами. Результати експерименту опубліковані в інтернет-ресурсі ScienceDaily.

У своєму дослідженні учені проаналізували факти життя 15 тисяч підлітків та молодих людей. Аналіз продемонстрував, що щасливі індивідууми – у порівнянні з понурішими типажами – є відкритішими до більших матеріальних статків, оскільки позитив як такий сприяє отриманню ліпшої освіти і швидшої кар’єри.

Дослідники звернули особливу увагу на випадки порівняння подібних ситуацій між братами і сестрами. Виявилося, що навіть перспективи дітей із однієї родини залежать від їхнього емоційного настрою до життя. І в цих випадках щасливіші підлітки отримують більше шансів на вищі матеріальні здобутки.

Ці високі результати включають в себе різні важливі фактори – такі як освіта, фізичне здоров’я, генетичні складові, розумові здібності, почуття власної гідності і, нарешті, щастя як таке. Наявність високого рівня оптимізму та екстраверсія передбачають знижені прояви невротичності.

За висновками учених, ймовірно, найважливішим для громадськості, а особливо для батьків, залишається в цьому дослідженні підтвердження, що емоційне благополуччя дітей та підлітків, створення здорової атмосфери вдома є ключовим фактором в їхніх майбутніх успіхах.
XS
SM
MD
LG