Доступність посилання

ТОП новини

Кияни знову вимагають припинити будівництво на Десятинному пагорбі (ВІДЕО, ФОТО)


Представники громадських організацій Києва влаштували акцію протесту проти забудови Десятинного пагорба. Вони вимагають припинити реконструювання фундаменту Десятинної церкви і провести музеєфікацію території.

Голова комісії Київради з питань культури Олександр Бригинець продемонстрував план забудови Десятинного пагорба. За проектом, на цій території мають спорудити каплицю, монастир і Десятинну церкву для Української православної церкви (Московського патріархату).

За словами головного архітектора Києва Сергія Целовальника, спорудження будь-яких об’єктів на цій території є незаконним.
Кияни захищають Десятинний провулок
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

«За міжнародними культурними законами ми не можемо нічого будувати на цій території. Ми не можемо будувати споруду, зовнішній вигляд якої ми можемо лише домислити. Це порушує Міжнародну хартію з охорони й реставрації нерухомих пам’яток і визначних місць. Тим паче, містобудівна ситуація зараз дуже відрізняється від тієї, що була за часів князя Володимира. І зараз, щоб побудувати храм, доведеться прибрати вікову липу і знести будинок поблизу», – пояснив архітектор в інтерв’ю Радіо Свобода.

Міністерство культури, у свою чергу, заперечує факт будівництва.

Активісти зібрали підписи та збираються передати відповідне звернення до Міністерства.

Раніше кияни вже протестували проти цього будівництва, як і проти іншого, яке веде поруч, у Десятинному провулку, Українська православна церква – Київський патріархат.
XS
SM
MD
LG