Доступність посилання

ТОП новини

Кіно: у Новій Зеландії відбудеться прем’єра «Гобіта» Пітера Джексона


Кадр з фільму «Гобіт»
Кадр з фільму «Гобіт»
У столиці Нової Зеландії Веллінґтоні сьогодні очікують на прем’єру фільму «Гобіт» режисера Пітера Джексона. Світове визнання йому принесла кінотрилогія за класичним твором Толкієна «Володар перснів».

Десятки тисяч людей очікують на проїзд акторів, знімальної групи та відомих осіб до театру, де відбуватиметься прем’єра. Тисячі шанувальників епічної саги Джона Рональда Руела Толкієна носили вуха в стилі Гобіта, вдягали «середньовічні» костюми і провели ніч просто неба, щоб мати кращі місця під час урочистостей.

Саме у Веллінґтоні відбувалася завершальна стадія підготовки фільму до світової прем’єри. На честь свята столиця Нової Зеландії перейменувала себе на «Серце Середзем’я» – вигаданої країни, де відбуваються події фільму.

Планується, що, як і «Володар перснів», фільм «Гобіт» складатиметься з трьох частин. Прем’єра першої («Гобіт: Несподівана мандрівка») відбудеться сьогодні, другу («Гобіт: Порожнеча Смога») глядачі побачать 2013 року, на 2014-й запланований показ останньої частини («Гобіт: Туди і назад»).
XS
SM
MD
LG