Доступність посилання

ТОП новини

Музика і біль. Праця і безробіття


Науковці американського університету в Кентуккі провели дослідження щодо ролі музичної терапії для пацієнтів до, під час і після хірургічної операції. Музика, зокрема, здатна зменшувати біль і скорочувати час видужання. Результати дослідження опубліковані у виданні Southern Medical Journal.

Керівник експерименту Лорі Гудінг зазначила, що застосування музики може бути ефективним інструментом зниження болю і страху. Музичні характеристики мають досить важливе значення для більшої ефективності терапії. Науковці брали до уваги темп, ритм і рівень звучання. Спокійна, повільна і ніжна музика дає істотно більший позитивний результат у розслабленні пацієнта і загальному зниженні болю.

Учені переконані, що відповідно підібрана музика може сприяти зменшенню часу перебування в реанімації та швидшому одужанні пацієнта, що також істотно зменшує післяопераційні витрати.

Лорі Гудінг також вважає, що застосування музики впливає на загальну атмосферу лікувального закладу, дозволяючи самим лікарям і медсестрам ефективніше виконувати свою працю у відповідно доброму настрої.

Праця і здоров’я

Група австралійських і британських експертів опублікувала результати дослідження, згідно з яким неякісна праця або вимушена робота, далека від фаху, позначаються на стані здоров’я не менш негативно, ніж безробіття. Про це детальніше повідомляє видання Psychological Medicine.

Учені проаналізували персональні дані понад двох з половиною тисяч людей, віком від 21 до 54 років, серед яких були як працюючі, так і безробітні, або ті, що шукають працю. Виявилося, що, як безробітні, так і ті, хто мав працю низької якості, мали однаково незадовільний рівень психічного стану здоров’я. За основу якості праці науковці брали рівень тиску на працюючих, стан техніки безпеки і рівень поваги до робітників.

Учені переконані, що у подоланні проблеми безробіття державні установи повинні піклуватися якістю праці, поліпшуючи перш за усе психологічні умови на підприємствах та установах.

На думку дослідників, необхідно послабити тиск на працюючих, посилити техніку безпеки, при цьому постійно культивуючи повагу до всього працюючого люду.
XS
SM
MD
LG