Доступність посилання

ТОП новини

В опозиції обговорюють створення єдиної партії


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Об’єднана опозиція «Батьківщина» обговорює питання про створення єдиної партії. «Я дуже чітко сказав: єдиний кандидат, єдина фракція і єдина партія. І будь-хто, хто йтиме проти цього курсу, не рухатиметься з нами до перемоги», – сказав голова ради Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

Зі свого боку, один із лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко наголосив, що це не може бути передвиборним проектом, «коли об’єдналися, поділили квоти і на цьому усе закінчилося». «Має бути проект серйозної стратегії створення європейської політичної партії», – сказав Томенко.

За його словами, створення єдиної партії необхідно обговорити в партійних організаціях, між експертами. При цьому Томенко наголосив, що це питання обов’язково має враховувати позицію Юлії Тимошенко.

«Тому я не вбачаю можливості реалізувати цей проект у місячній чи двомісячній перспективі. Я вважаю, що до цього треба підійти досить відповідально», – додав він.

Томенко наголосив, що «стратегічно не дебатується створення такої партії», але тактично необхідно розписати такий механізм.

При цьому опозиціонер не сказав, хто може стати лідером такої партії.

«Коли створимо, тоді й вирішуватимемо», – сказав опозиціонер, додавши, що наразі це взагалі не актуальне питання, оскільки партія «Батьківщина» залишається, і її лідером залишається Юлія Тимошенко, і в цьому плані немає предмета для дискусії.

Сьогодні на засіданні ради опозиції ухвалили рішення підтримати кандидатуру Юлії Тимошенко на виборах Президента України в 2015 році.
XS
SM
MD
LG