Доступність посилання

ТОП новини

Половина випускників і роботодавців не бачать в Україні гідних ВНЗ – опитування


Майже половина випускників вишів і роботодавців в Україні не можуть назвати бодай один український вищий навчальний заклад, що відповідає міжнародним університетським стандартам, пише «Дзеркало тижня. Україна», посилаючись на результати соцопитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Як повідомив координатор проектів КМІС Андрій Кашин, у рамках дослідження учасникам ставили запитання, які українські університети потенційно можуть увійти до міжнародних табелів про ранги, конкурувати з провідними світовими університетами. 29% роботодавців і 26% випускників не змогли відповісти, а 19% роботодавців і 24% випускників переконані, що конкурентоспроможних на міжнародному рівні вишів в Україні немає.

«Тобто близько половини опитаних не змогли назвати жодного гідного вишу», – наголосив Кашин.

Водночас 19% роботодавців і 21% випускників назвали Київський національний університет імені Шевченка, 14% роботодавців і 16% випускників – Національний університет «Києво-Могилянська академія», 14% роботодавців і 9% випускників вважають таким Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут».
XS
SM
MD
LG