Доступність посилання

ТОП новини

В Криму вшанували жертв «Кримського Голокосту» (ВІДЕО, ФОТО)


У Сімферополі вшанували пам’ять розстріляних нацистами кримчаків та євреїв
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:25 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Десятки кримчан різної національності – політики, духовенство, журналісти, громадські активісти, ветерани – взяли участь у вшануванні пам’яті євреїв і кримчаків, які загинули від рук нацистських окупантів у 1941 році. Покладання вінків і жалобні молебні пройшли на 10-му кілометрі Феодосійського шосе на східній околиці Сімферополя, місці, відомому, як «Поле смерті».

Там лише за кілька діб у грудні 1941 року нацисти винищили понад 10 тисяч кримських євреїв і близько 4 тисяч кримчаків – більшу частину одного з корінних народів Криму.

Під час жалобних заходів прозвучали іудейська і кримчацька молитви, виступили представники влади, єврейської і кримчацької громад автономії, Меджлісу кримськотатарського народу і православного духовенства.



Учасники жалобного мітингу закликали владу вжити заходів, щоб не допускати осквернення цієї братської могили і припинити діяльність «чорних археологів», які розкопують масові захоронення на «Полі смерті».

Щороку за рішенням кримського парламенту в Криму 11 грудня відзначається День жалоби за загиблими кримчаками та євреями півострова. Загалом під час Другої Світової війни в Криму були знищені близько 40 тисяч кримських євреїв і понад 6 тисяч кримчаків.

XS
SM
MD
LG