Доступність посилання

ТОП новини

США визнали терористами одне з угруповань сирійських повстанців


Сполучені Штати Америки визнали сьогодні «іноземним терористичним угрупованням» так званий Фронт «Ан-Нусра» в Сирії, який поруч із багатьма іншими веде в Сирії збройну боротьбу проти влади президента Башара аль-Асада.

Як мовиться в заяві Державного департаменту США, це угруповання є частиною терористичної організації «Аль-Каїда» в Іраку». «Намагаючись представити себе як частину законної опозиції в Сирії, це насправді є спроба «Аль-Каїди» в Іраку використати боротьбу сирійського народу зі своїми лихими цілями», – заявили в Держдепартаменті.

Фронт «Ан-Нусра», за даними США, відповідальний майже за 600 нападів по всій Сирії, починаючи з листопада минулого року.

За рішенням Держдепартаменту, з цим угрупованням заборонені будь-які фінансові операції, також заморожуються всі його активи у США.

Міністерство фінансів США окремо наклало санкції на двох чільних провідників цього ж угруповання.

Угруповання «Джабгат ан-нусра» («Фронт перемоги») є одним із багатьох збройних супротивників влади Сирії. У боротьбі з нею, крім політичних супротивників влади, беруть участь також численні ісламістські екстремісти.
XS
SM
MD
LG