Доступність посилання

ТОП новини

Журналістом у Нікополі бути небезпечно?


Фото пошкодження будинку вибуховою хвилею, Нікополь (фото надав Руслан Соловйов)
Фото пошкодження будинку вибуховою хвилею, Нікополь (фото надав Руслан Соловйов)
Дніпропетровськ – Нікопольський журналіст, позаштатний кореспондент газети «Місто Нікополь» Руслан Соловйов у вівторок заявив, що всерйоз побоюється за своє життя. На подвір’я будинку, де він мешкає з родиною, невідомі підклали вибуховий пристрій, який спрацював. І сам кореспондент, і редактор видання пов’язують інцидент із діяльністю свого ЗМІ: видання публікує критичні матеріали про дії влади й займається журналістськими розслідуваннями. У міській раді інцидент з вибухом не коментують. А в міліції зазначають, що вибух міг бути і не пов’язаним із журналістською роботою.

Вибух на подвір’ї біля його приватного будинку, як розповідає Руслан Соловйов, стався вночі. Дружина тільки-но погодувала собаку і зайшла до хати, як почувся потужний хлопок. Вибухова хвиля пошкодила вікна й стіну. Чоловік упевнений – невідомі кинули гранату. Він підозрює: то помста за його намагання розслідувати корупційні схеми в комунальній сфері міста.
Редактор газети «Місто Нікополь» Віктор Артеменко та журналіст Руслан Соловйов (праворуч)
Редактор газети «Місто Нікополь» Віктор Артеменко та журналіст Руслан Соловйов (праворуч)

За словами Руслана Соловйова, майже всі підприємства комунальної власності в Нікополі так чи інакше пов’язані з родичами чинного міського голови. Він каже, що намагався отримати результати перевірок цих підприємств контрольно-ревізійними органами і ось – отримав «попередження».
Нецільове використання бюджетних коштів. Мова йде про приблизно 1 мільйон 100 тисяч
Руслан Соловйов

«Управління житлово-комунального господарства, комунальні підприємства «Ритуал», «Зеленгосп», «Вуличне освітлення». Я цими підприємствами займався. Нецільове використання бюджетних коштів. У мене така інформація була. Я її перевіряв. За різними джерелами, мова йде про приблизно 1 мільйон 100 тисяч», – розповів Радіо Свобода Руслан Соловйов.

Віктор Артеменко, засновник і редактор видання «Місто Нікополь», для якого пише Руслан Соловйов, розповідає: до серпня 2012 року газета виходила в друкованому вигляді й на своїх шпальтах не раз критикувала місцеву владу, зараз через брак коштів «перепрофілювались» на інтернет-видання, але розслідувань не полишили. Півроку тому критиці влади був присвячений цілий спецвипуск газети. Наступного ж дня стався інцидент, який редактор видання називає «дивним».
Я сів за кермо авто, проїхав кілька метрів і у мене відпало колесо. Ось такі методи застосовуються
Віктор Артеменко

«Я сів за кермо авто, проїхав кілька метрів і у мене відпало колесо. Колесо на машині Dodge, досить велике авто, хтось скрутив гайки. Тобто ось такі методи застосовуються»,– сказав редактор газети.

Журналіст, якого не знають?

У Нікопольській міській раді звинувачення в тиску на газету і її співробітників не коментують. У прес-службі міськради Радіо Свобода повідомили: про діяльність Руслана Соловйова як журналіста взагалі не знали. Соловйов відомий у місті більше як помічник попереднього міського голови.
Руслана Соловйова як журналіста ми на офіційних заходах не бачимо і не бачили жодного разу
Алла Масайло

«Руслана Соловйова як журналіста ми на офіційних заходах не бачимо і не бачили жодного разу. Я його взагалі не знаю. Про нього я дізналась після цього інциденту. Наразі коментарів я надати не можу, зараз, наскільки я знаю, тривають слідчі дії», – сказала Радіо Свобода керівник прес-служби міськради Алла Масайло.

Між тим правоохоронці порушили кримінальну справу за статтею «Умисне знищення майна». Якщо зв’язок між вибухом і журналістською роботою Соловйова буде встановлений, справу перекваліфікують, сказав у вівторок Радіо Свобода речник обласного управління міліції Олексій Щербатов. Він не підтвердив інформацію про те, що на подвір’ї нікопольця вибухнула саме граната.
Експерти зібрали уламки вибухового пристрою. Не виключена граната
Олексій Щербатов

«На цей час злочин ще не розкритий. Є таємниця слідства. Слідство триває. Ті версії, ті заяви, які людина робить, перевіряються. Експерти зібрали уламки вибухового пристрою. Не виключена граната», – зазначив Олексій Щербатов.

Між тим у редакції газети «Місто Нікополь» вимагають від правоохоронців якнайшвидше розслідувати інцидент і захистити життя їхнього співробітника.
  • Зображення 16x9

    Юлія Рацибарська

    Журналістка-фрілансерка. Працюю кореспонденткою Радіо Свобода в Дніпрі з 2006 року. Народилась на Дніпропетровщині. Закінчила факультет систем і засобів масової комунікації Дніпровського національного університету – магістр журналістики. Писала для місцевих та загальноукраїнських газет і журналів, працювала новинкаркою та дикторкою на радіо, кореспонденткою та редакторкою сайту в інформагенції. Пишу, фотографую, надихаюсь історіями людей.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG