Доступність посилання

ТОП новини

Дід Мороз оселився у Бучі


Дід Мороз знайшов домівку під Києвом
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:26 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Дід Мороз знайшов домівку під Києвом

Київ – У четвер у місті Бучі Київської області відкрилася резиденція Діда Мороза. Щодня дідусь отримує листи від дітей та дорослих. Усім, хто вказав зворотною адресу, сивочолий пише відповіді. Дід Мороз перебуватиме в Україні до 19 січня, а тоді на санях рушить на північ, додому.

Неподалік Києва в місті Бучі тимчасово оселився Дід Мороз. Сивочолий дідусь щодня отримує від діток та дорослих України листівки із привітаннями. Проте дідусь бідкається, що деякі не вказують зворотної адреси – а він так хотів би відповісти на привітання. У хатині затишно й тепло. Поважний дідусь гортає листи, а інколи навіть пускає зворушливу сльозу.

«Один хлопчик хоче, щоб українці всміхалися частіше, а одна дівчинка мріє, щоб випало багато снігу. Дорослі ж пишуть, що життя – таке прекрасне», – каже Дід Мороз.

Генеральний директор «Укрпошти» Оксана Плотнікова розповіла, що декотрі дітлахи самі дарують Дідові Морозу подарунки. Хлопчик, приміром, подарував паперовий танк, зроблений власними руками. А дівчинка намалювала ялинку.

«Трапляється, що до нас приходить лише згорнутий папірець із позначкою – «Діду Морозу». Є поштарі, які, побачивши такі листи, купують подарунки для дітей і передають їх Дідусеві, щоб той привітав малюків. Цього року ми вирішили, щоб Дід Мороз оселився в цих лісах. І в цьому ми йому активно допомагаємо», – розповіла Плотнікова.

Резиденція Мороза відкрита до 19 січня. За словами Оксани Плотнікової, на сьогодні багато шкіл висловили бажання відвідати домівку сивочолого. Нині Дід Мороз проводить для діток України конкурс – серед отриманих листів старенький обере найкращі – і запросить дитину до себе додому.

Мороз відповість усім

Гендиректор «Укрпошти» пообіцяла, що Дід Мороз усім відповість та подарує солодощі. Вона зачитала також листа до дідуся від матері трирічної дівчинки.

«Добрий дідусю, подаруй нам, будь ласка, наступного року частку тих радощів та теплоти, які ти несеш. Навчи цінувати близьких щохвилини, бути чемним та великодушним. Ми з нетерпінням чекатимемо на відповідь та дива, які ти подаруєш», – сказано у листі.

Дід Мороз отримав вже три тисячі листів. Старенький каже, що достатньо вказати його ім’я на конверті чи завітати до найближчого поштового відділення, і лист знайде свого адресата.
  • Зображення 16x9

    Богдан Красавцев

    Співпрацюю з Радіо Свобода із жовтня 2012 року. Навчаюся в Інституті журналістики Київського міжнародного університету. Отримую кваліфікацію магістра. Пишу на економічні та суспільні теми. Захоплююся грою на музичних інструментах, українською поезією та історією.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG