Доступність посилання

ТОП новини

Обама оголосив у США чотириденну жалобу у зв`язку з трагедією в школі


Поліція евакуює дітей зі школи
Поліція евакуює дітей зі школи
Президент США Барак Обама оголосив у США чотириденну жалобу у зв`язку з трагедією в початковій школі в містечку Ньютаун в штаті Коннектикут, де в п’ятницю жертвами стрілянини стали 28 людей, зокрема 20 дітей.

В Америці спустили національні прапори на всіх урядових будівлях, на будівлі Конгресу,військових базах і зарубіжних представництвах США.

Обама виступив зі спеціальним зверненням у Білому домі, заявивши про необхідність вжити ефективних заходів, щоб запобігти в майбутньому масовим вбивствам людей за допомогою вогнепальної зброї в США.

Внаслідок стрілянини, відкритої в початковій школі в американському місті Ньютаун (штат Коннектикут), загинули 20 дітей віком від 5 до 10 років. Як повідомили представники поліції, 18 дітей померли на місці, ще двоє − в лікарні.

Злочинець − 20-річний Адам Ленза − був озброєний двома пістолетами і гвинтівкою, на ньому був надітий бронежилет. Як повідомляється, Ленза зайшов у клас і розстріляв свою матір, яка працювала в школі вчителем, і всіх дітей, які знаходилися в приміщенні. Після цього він убив ще 5 співробітників навчального закладу, зокрема директора й психолога.
XS
SM
MD
LG