Доступність посилання

ТОП новини

«Аеросвіт» змінив розклад польотів


Українська авіакомпанія «Аеросвіт», яка останнім часом зазнає масових скасувань і затримок рейсів через проблеми з оплатою послуг аеропортів, повідомила в четвер, що відповідно до програми реструктуризації діяльності, започаткованої авіакомпанією, вносить зміни до програми польотів на період зимової навігації 2012–13 років.

Зокрема, «Аеросвіт» продовжить обслуговувати далекомагістральні маршрути до Пекіна, Нью-Йорка, Хошиміна, Бангкока і Гоа. Авіакомпанія також забезпечить перевезення пасажирів у межах України відповідно до нині чинної внутрішньої маршрутної мережі, у тому числі спільно з авіаперевізниками-партнерами.

Водночас можливе «оперативне коригування графіка міжнародних і внутрішньоукраїнських польотів компанії з урахуванням комерційної завантаженості», мовиться в повідомленні.

Разом із тим «Аеросвіт» суттєво скорочує мережу міжнародних середньомагістральних авіарейсів. Авіакомпанія обслуговуватиме лише повітряні лінії Київ – Москва, Київ – Санкт-Петербург, Київ – Стамбул, Одеса-Стамбул і Київ-Ташкент. Власне оперування на решті міжнародних середньомагістральних повітряних ліній компанія припинить від п’ятниці до 00:00 15 січня. Розклад польотів на подальший період зимової навігації компанія обіцяє оприлюднити в п’ятницю.

«Аеросвіт» приносить вибачення пасажирам у зв’язку зі скасуванням польотів за більшістю маршрутів і пропонує їм доставку рейсами перевізників-партнерів або повернення коштів за квитки за місцем їхнього придбання відповідно до процедури, передбаченої правилами перевезень, повідомила авікомпанія.

Компанія звинуватила у цих своїх труднощах безпідставні, за її словами, дії фінансового департаменту Міжнародної асоціації повітряного транспорту (ІАТА). З початку року ІАТА BSP Україна, регіональний підрозділ системи взаєморозрахунків між авіакомпаніями і агентами продажу авіаперевезень, «брутально порушує» календар перерахунку коштів за реалізовані авіаквитки, стверджує «Аеросвіт». Окрім того, для пролонгації участі в ІАТА BSP перед «Аеросвітом» поставили «необґрунтовані, у десятки разів завищені фінансові вимоги», заявила компанія.

Попередніми днями «Аеросвіт» скасував чи затримав значне число рейсів через проблеми з аеропортами, які відмовлялися обслуговувати чи затримували літаки компанії через несплату нею їхніх послуг.

Раніше ця компанія обслуговувала, крім низки українських, понад 70 міжнародних напрямків.
XS
SM
MD
LG