Доступність посилання

ТОП новини

У Тимошенко заявили про появу змонтованого запису її розмови з чоловіком


Олександр Плахотнюк, архівне фото
Олександр Плахотнюк, архівне фото
Адвокат Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк заявив у п’ятницю, що запис розмови колишнього Прем’єр-міністра з її чоловіком, який з’явився днями в інтернеті, частково змонтований.

Як сказав адвокат у Харкові після зустрічі з колишнім прем’єром, вона, вислухавши від нього переказ змісту запису, підтвердила, що така розмова дійсно була, але наголосила, що запис в інтернеті змонтований і спотворений.

Зокрема, за словами Плахотнюка, йдеться про частину запису, де співрозмовники говорять про суддю Європейського суду з прав людини від України Ганну Юдківську. Адвокат сказав, пославшись на Тимошенко, що насправді в тій розмові про суддю не згадували. У запису ж із інтернету в цьому місці, за словами адвоката, дуже погана якість. Крім того, в розмові від імені Тимошенко стосовно судді вжита погроза «дівчина ще відкашляє це свинство»; за словами Плахотнюка, такі слова «не характерні» для колишнього прем’єра.

Плахотнюк заявив, що захист Тимошенко вже підготував за фактом появи цього запису в інтернеті заяви до Генеральної прокуратури і прокуратури Харківської області з вимогою з’ясувати, хто міг влаштувати підслуховування.

Запис з’явився в середу на порталі YouTube із підписами чеською мовою від імені користувача з чеським жіночим іменем, який зареєструвався лише того ж дня і опублікував цей єдиний ролик.

Олександр Тимошенко нині живе в Чехії, де він отримав притулок.

XS
SM
MD
LG