Доступність посилання

ТОП новини

Влада сфальсифікувала частину листів дочки Тимошенко – Власенко


Сергій Власенко
Сергій Власенко
Київ – У кримінальних справах, які хочуть приписати Юлії Тимошенко, немає доказів її провини. Саме цим в опозиції пояснюють оприлюднення приватного електронного листування найближчих соратників ув’язненого екс-прем’єра: її дочки Євгенії Тимошенко та заступника голови партії «Батьківщина» Григорія Немирі. Хто конкретно стоїть за цим, невідомо, водночас експерти відзначають, що українська влада веде постійну інформаційну війну проти опозиції.

Організатори публікації і фальсифікації приватного листування дочки екс-прем’єра України Юлії Тимошенко Євгенії та колишнього віце-прем’єра України Григорія Немирі мають бути покарані у кримінальному порядку, заявив Радіо Свобода депутат від «Батьківщини» Сергій Власенко.

За його словами, вилив спотвореної інформації був інспірований владою з метою дискредитації Юлії Тимошенко. По-перше, Генеральна прокуратура не може зібрати докази для пред’явлення їй чергового обвинувачення, а по-друге, влада має потребу відповісти на акцію громадянської непокори, оголошеної Тимошенко у харківській лікарні «Укрзалізниці», зауважив Власенко.
Така публікація є кримінально караним злочином. Незалежно від того, чи це справжні листи, чи це фальшивка.
Сергій Власенко

«Влада починає відволікати увагу українського суспільства такими речами, як публікація приватної переписки. При цьому вона містить у собі електронні листи трьох видів: перші – це справжні листи, другі – це листи, в які вмонтовані певні слова або речення, що повністю спотворюють зміст листів, і третя група листів – це вигадані листи. Насправді, така публікація є кримінально карним злочином. Незалежно від того, чи це справжні листи, чи це фальшивка», – заявив Сергій Власенко.

Скандальне листування Євгенії Тимошенко оприлюднили перед новим роком на сайті zhuzhaleaks.com.

Головна сторінка веб-ресурсу містить перелік адресатів, з якими Євгенія Тимошенко нібито переписувалася протягом 2012 року. З кількох тисяч листів адміністратори сайту виділили 36, які, начебто, свідчать про організацію і оплату соратниками екс-прем’єра лобістських послуг на території США.

Сайт zhuzhaleaks.com зареєстрований американською компанією Godaddy. Вона ж зареєструвала і доменне ім’я nemyrialeaks.com.

На цьому сайті оприлюднені документи, що нібито свідчать, зокрема, про оплату депутатом Григорієм Немирею піар-кампанії Юлії Тимошенко в Європі. Сам Немиря заперечує правдивість опублікованих листів.

Кузьмін обіцяє Тимошенко нові обвинувачення

У грудні Григорій Немиря давав свідчення у Генеральній прокуратурі, яка підозрює опозицію в незаконному фінансуванні з-закордону.

Про це заявив заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін, який також постійно звинувачує Юлію Тимошенко у причетності до оплати вбивства депутата Євгена Щербаня у 1996 році.
Є і документи, пов’язані з перерахуванням коштів на рахунки членів організованого злочинного угруповання.
Ренат Кузьмін

«Прокуратура має достатньо доказів для пред’явлення обвинувачення екс-прем’єру. Серед доказів є і документи, пов’язані з перерахуванням коштів на рахунки членів організованого злочинного угруповання. На жаль, прокуратура позбавлена можливості спілкування з екс-прем’єром через заявлену нею хворобу», – сказав Кузьмін.

Це обвинувачення офіційно не пред’явлене Юлії Тимошенко донині.

Влада намагається відволікати суспільство від власних промахів – Якименко

За словами політолога Юрія Якименка, влада веде постійну інформаційну війну з опозицією і вже організовувала виплив неправдивої інформації негативного змісту щодо Юлії Тимошенко.

«Опозиція присутня, у певному більш-менш нейтральному чи позитивному контексті, у засобах масової інформації. Провідні ЗМІ говорять про її досягнення чи локальні перемоги. У влади, відповідно, приводів немає. Такі приводи треба створювати. Можливо, це один із таких приводів, коли потрібно переключити увагу з одного об’єкту на інший, причому у негативному контексті. Просто, за відсутності більш значущих подій, можливо, й це подія», – зазначив Якименко.

Хостинг-провайдер обох сайтів – zhuzhaleaks.com і nemyrialeaks.com зареєстрований у Києві, і це, за даними «Батьківщини», один і той самий чоловік – Вадим Курінович. Це, на думку опозиції, доводить спланованість та замовний характер «інформаційної атаки».
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG