Доступність посилання

ТОП новини

Тюремники залишили Тимошенко на самоті. Силоміць? (ФОТО, ВІДЕО)


Біля Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці» в Харкові, де утримується Тимошенко
Біля Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці» в Харкові, де утримується Тимошенко
Юлія Тимошенко знову залишилася сама у кімнаті для відвідувань – одному з приміщень блоку в Центральній клінічній лікарні «Укрзалізниці» в Харкові. Троє жінок-депутатів Верховної Ради України, які провели з колишнім прем’єром дві ночі, сьогодні вдосвіта залишили ув’язненого лідера партії «Батьківщина». У Державній пенітенціарній службі кажуть про виконання рішення суду. Натомість депутат Олександра Кужель повідомляє про застосування фізичної сили. За деякими повідомленнями, в однієї з жінок внаслідок вранішнього інциденту стався серцевий напад.

За даними тюремників, Олександра Кужель, Людмила Денисова та Тетяна Слюз залишили приміщення блоку, де утримується Тимошенко, на виконання рішення Дзержинського районного суду Харкова.

«Вранці вони були ознайомлені з рішенням суду, який ухвалив рішення вжити заходів щодо «забезпечення позову Качанівської виправної колонії та Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці» до Кужель, Денисової та Слюз шляхом видалення останніх із охоронюваного блоку на дев’ятому поверсі», – повідомили у ДПтСУ.

У пенітенціарній службі не уточнили, чи депутати самостійно покинули приміщення, де перебували, чи для до них застосовувалися якісь заходи примусу.
Нас викинули силоміць – Кужель
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Кужель: нас виносили люди в масках

За версією Олександри Кужель, близько 6:15 ранку «люди у масках увірвалися до кімнатки, де спали на підлозі троє народних депутаток, і напівголих витягли із цієї кімнатки».

За словами Кужель, в цей час жінки спали, і лише вона чергувала. Депутатам навіть не дали забрати речі.

«Вчора прийшов до нас якийсь начальник служби і на факсовому папері зачитав якесь рішення і сказав, що пенітенціарна служба позивається до суду», – розповіла Кужель «Українській правді».

Вранці до нас увірвалася юрба бритоголових хлопців без розпізнавальних знаків, з ними прийшов чоловік, який представився, що він з виконавчої служби...Слюз довелося викликати швидку – їй зле
Олександра Кужель
«Потім принесли якесь рішення Конституційного суду, яке було ухвалене, ще коли Шуфрич приковував себе в камері наручниками. Виявилося, до речі, що в цьому рішенні написано, що ми як народні депутати можемо перебувати в будь-якому приміщенні колонії, якщо пройшли обшук», – повідомила Кужель.

«А сьогодні вранці до нас увірвалася юрба бритоголових хлопців без розпізнавальних знаків, з ними прийшов чоловік, який представився, що він з виконавчої служби. Вони наспіх прочитали нам якесь рішення і просто викинули з приміщення. Нам навіть не дали одягнутися повністю. На нас не було капців і верхнього одягу. Нас брали по шість чоловік і просто винесли на асфальт. Весь цей час ми показували їм посвідчення народного депутата. Слюз довелося викликати швидку – їй зле», – зазначила депутат.

Станом на 7:00 депутатам вдалося повернутися на 9-й поверх, де перебуває Тимошенко, але до неї їх більше не пускають.

18 січня має відбутися чергове засідання суду у справі Тимошенко. Олександра Кужель не виключає, що лідера «Батьківщини» силою доставлять до суду.

Депутати разом з Тимошенко провели за ґратами дві ночі

Жінки-народні депутати з фракції «Батьківщина», які були в середу на побаченні з колишнім Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко, після його закінчення ввечері не вийшли з кімнати для побачень в окремому блоці Центральної клінічної лікарні № 5 «Укрзалізниці» в Харкові. Так само з кімнати побачень не вийшла і лідер «Батьківщини», хоча їй теж пропонували залишити її, і у кімнаті перебували разом усі чотири жінки.

8 січня, Тимошенко розпочала акцію непокори, серед іншого, відмовляючись повернутися до своєї лікарняної палати, доки з неї не приберуть камери відеоспостереження, на які вона вже не раз скаржилася раніше. Тюремники вже теж багато разів заявляли, що це спостереження законне і відповідає і українському законодавству, і міжнародним нормам.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG