Доступність посилання

ТОП новини

Речник Ющенка заявила, що «рейдерське захоплення» «Нашої «України» не вдалося


Віктор Ющенко (л) і Сергій Бондарчук (п) на з’їзді «Нашої України» 31 липня 2012 року ще були разом
Віктор Ющенко (л) і Сергій Бондарчук (п) на з’їзді «Нашої України» 31 липня 2012 року ще були разом
Речник голови партії «Наша Україна» Віктора Ющенка Ірина Ванникова заявила в суботу, що «рейдерське захоплення партії тими невеликими силами, які зібралися на Спаській, не вдалося».

Як сказала вона агентству УНІАН, того дня під головуванням Ющенка відбулося розширене засідання президії політради партії, на якому ухвалено рішення провести чергову політраду 9 лютого, теж у готелі «Київ» у столиці.

Вона заперечила заяви іншої частини партійців, що зібралися того ж дня в офісі партії на вулиці Спаській у Києві на чолі з головою політради Сергієм Бондарчуком, про охорону, яка, за їхніми словами, не пускала тих на засідання прихильників Віктора Ющенка в готелі «Київ».

А агентству «Інтерфакс-Україна» Ванникова уточнила, що в суботу під головуванням Ющенка відбулося лише розширене засідання президії політради «Нашої України», саме ж засідання політради призначили на 9 лютого.

За її словами, на зібрання до Ющенка прийшло понад 50 людей, але з них членів політради було 47, а кворум становить 48, і не вистачило одного голосу для проведення засідання.

Як сказала Ванникова, Ющенко анонсував, що 9 лютого на засіданні політради оголосить план виходу партії з кризи.

Вона додала, що лідер партії має намір також розповісти про своє бачення розвитку ситуації в Україні, її відносин із Європейським Союзом та інтеграції в євроструктури.

Повторивши, що в суботу «вдалося запобігти спробі рейдерського захоплення «Нашої України», Ванникова заявила, що причини поведінки Бондарчука «банальні – це бажання забрати готову партію й зробити її своєю політичною силою». «Набагато легше і дешевше взяти готовий проект, розкручений бренд, ніж з нуля створювати партію», – сказала вона, назвавши останні події «спробою перевороту».

У суботу в Києві відбулися два окремі засідання частин членів політради партії «Наша Україна»: одне з них скликав лідер партії Віктор Ющенко в готелі «Київ», інше голова політради партії Сергій Бондарчук в офісі партії на Спаській вулиці. Бондарчук уже заявляв із цього приводу, що то дії Ющенка «спрямовані на розкол партії».
XS
SM
MD
LG