Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція висловила недовіру Рибаку і Пшонці


Опозиційні депутати на зборах у парламенті
Опозиційні депутати на зборах у парламенті
Опозиціонери мають намір забезпечити запровадження персонального голосування, а також висловлюють недовіру голові Верховної Ради Володимиру Рибаку і генеральному прокурору Вікторові Пшонці. Про це йдеться в заяві зборів опозиційних депутатів.

«Застосувати всі можливі методи парламентської боротьби, зокрема блокування трибуни Верховної Ради, з метою забезпечити виконання норм Конституції України про персональне голосування народних депутатів України», – зачитав заяву віце-спікер парламенту Руслан Кошулинський.

«Висловити недовіру голові Верховної Ради України Володимиру Рибаку й розпочати процедуру відкликання Володимира Рибака з посади у зв’язку з незадовільним виконанням ним своїх повноважень і грубим порушенням норм Конституції України», – йдеться в заяві опозиціонерів.

«Висловити недовіру генеральному прокурору України Віктору Пшонці, керівникам правоохоронних органів, які чинять політичні репресії в Україні», – йдеться в документі.

Народні депутати від фракцій УДАР, «Свобода», «Батьківщина» також вимагають негайно звільнити політв’язнів – екс-прем’єра Юлію Тимошенко й екс-главу МВС Юрія Луценка, а також забезпечити їх лікування. Крім того, опозиціонери вимагають створити слідчу комісію для розслідування фактів тиску на народних депутатів і фактів перешкоджання виконанню повноважень депутатів Людмили Слюз, Олександри Кужель, Людмили Денісової та інших.

Опозиційні депутати вирішили поінформувати послів іноземних держав, Парламентську асамблею Ради Європи, Європарламент, Раду Європи, ЄС «про дії влади, спрямовані на згортання демократії й розгортання нової хвилі політичних репресій».

На сьогоднішнє засідання зібралося понад 150 опозиційних депутатів.
XS
SM
MD
LG