Доступність посилання

ТОП новини

У Києві представили найкращі фотографії репортерів світу (ФОТО, ВІДЕО)


Фотографія-переможець
Фотографія-переможець
У столичному музеї історії Києва (метро Театральна, вулиця Богдана Хмельницького, 7) від середи проходить виставка World Press Photo 2012 – найвідомішого у світі конкурсу з фотожурналістики, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Цього року переможцем виявився іспанський фотограф Самуель Аранда. На фото жінка в паранджі притуляє до себе пораненого оголеного родича. Фото зроблене у лікарні столиці Ємену Сани, куди доставили пораненого після участі в акції протесту.

Переможцями також визнали світлини на теми збройних конфліктів на близькому сході (Лівія, Єгипет), японського цунамі, тероризму у Норвегії (Андерс Брейвік). Крім того, три фотографії стосуються й України – це допити у відділку міліції, активістка руху Femen і повія з Кривого Рогу.

Роботи оцінювалися незалежними експертами в дев’яти номінаціях, серед яких, зокрема, спорт, проблеми сучасності, природа і події. До складу журі ввійшли знані фотографи та професійні фоторедактори. Члени журі переглянули понад сто тисяч фотографій авторів із 124 країн світу. Переможцями визнали 57 фотографів із європейських, східноазійських та американських країн. На конкурс подавали роботи й 28 українських фотографів, проте жоден не переміг.

Виставку World Press Photo щорічно відвідують понад 2 мільйони людей у 45 країнах світу. Нагородження переможців відбувається в Амстердамі.
У музеї історії Києва відкрили World Press Photo
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Виставка World Press Photo в Києві триває до 27 лютого і працює без вихідних, із 10:00 до 20:00. Вартість квитків для дорослих становить 30 гривень, для студентів та пенсіонерів – 15 гривень.
XS
SM
MD
LG