Доступність посилання

ТОП новини

Екс-прем’єра Таджикистану заарештували на 40 діб – прокуратура


Абдумалік Абдуллоджонов
Абдумалік Абдуллоджонов
Бориспільський міський районний суд (Київська область) задовольнив подання прокуратури про тимчасовий арешт громадянина Таджикистану Абдумаліка Абдуллоджонова, затриманого в аеропорту «Бориспіль». Про це повідомили в прес-службі прокуратури Київської області.

За повідомленням, його заарештували на 40 діб, до 17 березня – до отримання від Таджикистану запиту про видачу даної особи.

Як заявили у прес-службі прокуратури Київської області, протягом цих 40 діб таджицька сторона має надати українським правоохоронцям відповідні документи для початку процедури екстрадиції затриманого, в іншому разі він буде звільнений.

У той же час, зауважили в прокуратурі, якщо документи, необхідні для екстрадиції, надійдуть, то стосовно затриманого буде обраний так званий «екстрадиційний арешт», який триватиме до 18 місяців, або до моменту екстрадиції затриманого.

Про затримання в аеропорту «Бориспіль» Абдумаліка Абдуллоджонова стало відомо вчора вранці.

У Таджикистані Абдуллоджонова звинувачують у замаху на президента Емомалі Рахмона в 1996 році і причетності до заколоту під керівництвом полковника Махмуда Худойбердиєва у Согдійській області у 1998 році.

За даними Інтерполу, Абдуллоджонов перебував у розшуку як особа, що причетна до організованих транснаціональних злочинних груп і тероризму.

Протягом останнього десятиліття Абдуллоджонов жив у США. У своєму останньому інтерв'ю Радіо Свобода він стверджував, що насправді виграв вибори у 1994 році, і президент Рахмон незаконно оголосив себе переможцем.
XS
SM
MD
LG