Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ отримав партію «секонд-хенд»-трамваїв


Експериментальний трамвай з Дрездена курсує Дніпропетровськом, вересень 2012 року
Експериментальний трамвай з Дрездена курсує Дніпропетровськом, вересень 2012 року
Сьогодні в Дніпропетровську презентували першу партію списаних трамвайних вагонів чеського виробництва, закуплених у Німеччині, які курсуватимуть тепер вулицями міста.

За даними з департаменту транспорту та зв'язку Дніпропетровської міської ради, місто отримало наразі перші 16 трамвайних вагонів, решта – надійдуть згодом.

Загалом влада придбала 30 трамвайних вагонів 1988-1991 років виробництва, які відпрацювали певний термін в німецьких містах. Вагони пройшли повну модернізацію, заявили в департаменті.

Кожна одиниця техніки обійшлась в 500 тисяч гривень, у цю суму входить власне вартість самого вагону, його доставка і переобладнання під необхідну ширину колії.

«Вагони відповідають сучасним вимогам перевезення пасажирів і споживають на 40% менше електроенергії, ніж вагони російського виробництва», – зазначив керівник профільного департаменту міськради Валентин Мовчан.

Між тим, місцева опозиція обурена: трамвайний «секонд-хенд» купують у Європі в той час, коли Україна могла б розвивати власне трамвайне виробництво. Керівник фракції «Україна майбутнього» в міськраді Сергій Жуков сказав Радіо Свобода, що категорично проти придбання списаної техніки.

«Будь-яка стара техніка все одно недовговічна. Я вважаю, що, купуючи старі речі, місто перетворюється на скарбничку з мотлохом, а цього не повинно бути в сучасному місті. Краще купити два-три нові трамваї, аніж десяток старих, тим паче на кредитні кошти. Це не відповідає сенсу стратегії розвитку міста, ухваленої на період до 2020 року», – сказав Сергій Жуков.

Кілька років тому Дніпропетровськ закупив 106 трамвайних вагонів, які раніше експлуатувалися у німецькому Дрездені.
XS
SM
MD
LG