Доступність посилання

ТОП новини

Ющенка виключили з «Нашої України» – рішення київського осередку партії (ДОКУМЕНТ)


Віктор Ющенко
Віктор Ющенко
Київська міська організація партії «Наша Україна» виключила з партії її голову, третього Президента України Віктора Ющенка. Про таке рішення партії повідомив голова політради партії Сергій Бондарчук на брифінгу в суботу, передає «Інтерфакс-Україна».

«Під час виборчої кампанії 2012 року за згодою Віктора Ющенка були проведені заміни членів ОВК та ДВК від Української народної партії та «Нашої України» в південних і східних областях України. Такими діями Віктор Ющенко зрадив програмні цілі партії», – йдеться в рішенні київського осередку партії.

При цьому, як цитує Бондарчука «Українська правда», саме київська міська організація мала право виключити Ющенка з лав партії, оскільки він перебував на її обліку.

«Причиною таких радикальних кроків стали дії Віктора Ющенка, які дискредитують партію в очах однопартійців та громадськості, а саме: спроба узурпації влади, спроба розколу партії, недотримання норм статуту партії, співпраця під час виборчої кампанії 2012 року з Партією регіонів, зрада інтересів виборців та відмова від демократичних цінностей, чисельні заборгованості партії», – йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті «Нашої України».

Рішення київського осередку, оприлюднене на сайті «Нашої України»
Рішення київського осередку, оприлюднене на сайті «Нашої України»


Раніше 14 обласних організацій партії «Наша Україна» виступили з вимогою скликати партійний з’їзд та звинуватили Ющенка та його оточення у «збереженні лояльності до влади Януковича».

Натомість на початку лютого в інтерв’ю Радіо Свобода речник Віктора Ющенка Ірина Ванникова наголосила, що Сергій Бондарчук вже майже півроку уникає спілкування з головою партії і що його політичне майбутнє в «Нашій Україні» мали намір обговорити на з’їзді, що планувався на 9 лютого.
XS
SM
MD
LG