Доступність посилання

ТОП новини

Індійці очищуються від гріхів у забрудненому Гангу


«Наґи» – аскети, які відмовляються навіть від одягу – під час священної купелі в Ганзі (архівне фото)
«Наґи» – аскети, які відмовляються навіть від одягу – під час священної купелі в Ганзі (архівне фото)
Десятки мільйонів індійців, а також прихильників індуїзму і йоги з усього світу сьогодні купаються у водах річки Ганг у місті Аллахабаді – таким є релігійний ритуал, який, як вірять індуїсти, дозволяє змити гріхи.

За оцінками експертів, щонайменше 30 мільйонів осіб беруть участь у цьому обряді в Аллахабаді, де зливаються «священні води» річок Ганга і Ямуни, а також легендарної «невидимої ріки Сарасваті». Порядок підтримують близько 7 тисяч поліцейських.

Священна купіль «Мауні амавасья» є вершиною свята паломництва Кумбга-мела, яке відбувається цього року в Аллахабаді з середини січня до середини березня.

Індуїсти вважають Ганг священним, хоча ця річка значно забруднена викидами промислових підприємств та відходами міст, розташованих уздовж течії.

Свято Кумбга-мела є найбільшим зібранням людей на Земній кулі. Воно відбувається в середньому що три роки по черзі в чотирьох містах Індії: Аллахабаді, Нашику, Удджайні і Гарідварі – повторюючись дванадцятирічним циклом. Кумбга-мела в Аллахабаді (історична назва цього міста, якою користуються з цієї нагоди – Праяґ), вважається найважливішою.
XS
SM
MD
LG