Доступність посилання

ТОП новини

Український олігарх Пінчук фінансує фонд британського екс-прем’єра – Sunday Telegraph


Тоні Блер виступає перед студентами з лекцією «Віра і глобалізація» у Києві, 6 червня 2011 року
Тоні Блер виступає перед студентами з лекцією «Віра і глобалізація» у Києві, 6 червня 2011 року
Український олігарх Віктор Пінчук пожертвував 500 тисяч доларів благодійному фонду Тоні Блера Faith Foundation. Це п’ята частина грошей, отриманих фондом колишнього прем’єр-міністра Великої Британії у 2012 році, повідомляє газета Sunday Telegraph.

Видання називає Пінчука «сталевим магнатом і філантропом, статки якого сягають 2,7 мільярда фунтів стерлінгів» і відзначає, що він «збільшив свої статки після одруження з дочкою колишнього президента України Леоніда Кучми».

В останньому звіті фонду Тоні Блера Faith Foundation не згадуються пожертви Віктора Пінчука, зроблені 2011 року, оскільки закони Британії цього не вимагають, пише Sunday Telegraph.

За даними британської газети, фонд Тоні Блера має майже 3 мільйони фунтів стерлінгів на банківських рахунках. У Faith Foundation працюють 28 осіб, щорічні витрати на штатний розклад становлять 1,3 мільйона фунтів стерлінгів.

Фонд веде свою діяльність у 20 країнах. Серед ініціатив Faith Foundation – організація онлайн-відеоконференцій між учням середніх шкіл світу для обговорення питань релігії, прав людини, багатства і злиднів. Він також організовує групи людей з різних конфесій для вирішення проблем охорони здоров’я, зокрема, бореться з малярією в Африці. Заходи фонду передбачають освітні програми і в Україні.
XS
SM
MD
LG