Доступність посилання

ТОП новини

Активісти заявили про загибель людей від ракетного удару в Сирії


На цьому фото, як заявляють сирійські активісти, – місце удару ракети в Алеппо
На цьому фото, як заявляють сирійські активісти, – місце удару ракети в Алеппо
Сирійські активісти, які базуються в Лондоні, заявили сьогодні, що внаслідок ракетного удару по місту Алеппо на півночі Сирії там загинули не менш як 19 людей, із них шість дітей і три жінки. При цьому, мовиться в повідомленні, число виявлених жертв, найімовірніше, зросте, бо завали зруйнованих будинків іще розбирають.

Як повідомили активісти, рештки ракети, знайдені на місці завданого вчора ввечері удару, свідчать, що це ракета, відома на Заході як «Скад».

Повідомлення про події в Сирії рідко коли вдається перевірити з незалежних джерел.

Раніше в НАТО вже повідомляли з посиланням на дані своїх розвідок, що урядові сили Сирії використовують такі ракети проти повстанців, які контролюють значні території на півночі країни.

Назва «Скад» (Scud) на Заході охоплює кілька різновидів оперативно-тактичних ракет середньої далекосяжності, здатних нести боєголовки масою майже в тонну, ще радянського виробництва, а також їхні версії, розроблені в Іраку, Ірані і Північній Кореї. За деякими повідомленнями, Сирія отримувала такі ракети з Північної Кореї, а також сама виробляє північнокорейську версію.
XS
SM
MD
LG