Доступність посилання

ТОП новини

Захарченко підтверджує відсторонення командира київського «Беркуту»


Cутичка активістів і «Беркута» в Гостиному дворі, Київ, 18 лютого 2013 року (©Alex Zakletsky)
Cутичка активістів і «Беркута» в Гостиному дворі, Київ, 18 лютого 2013 року (©Alex Zakletsky)
Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко вважає дії правоохоронців у Гостиному дворі правомірними. Про це він сказав сьогодні в уряді.

«Міліцію бити не можна. Нікому в принципі. І ті події, які там відбулися, і ті громадяни, народні депутати, які вважають, що можна штовхати, бити міліцію, вони помиляються», – сказав Захарченко.

Він також підтвердив, що керівництво «Беркуту» усунули від виконання обов’язків. «Я призначив службове розслідування. Для того, щоб воно було об’єктивним, їх усунено. Вони зараз працюють, але не виконують своїх безпосередніх обов’язків», – сказав Захарченко.

Напередодні видання «Комерсант-Україна» повідомило з посиланням на власне джерело в Міністерстві внутрішніх справ, що від виконання обов’язків тимчасово усунули командира київського полку спецпідрозділу «Беркут» Володимира Александрова і ще кількох працівників міліції на час розслідування інциденту біля будівлі Гостиного двору в Києві.

У понеділок там сталися чергові сутички активістів, які намагаються перешкодити реконструкції і частковій перебудові будівлі, з правоохоронцями. За різними даними, були затримані від 30 до 40 людей, зокрема і народні депутати з фракції «Свободи».

Після того, як Кабінет Міністрів виключив будівлю Гостиного двору з переліку пам’яток архітектури, які перебувають під охороною держави, Міністерство культури внесло її до переліку пам’яток містобудування місцевого значення. Міністерство культури наполягає, що нинішня будівля, відома як Гостиний двір, не має історичної цінності, бо є сучасною реконструкцією: фактично зруйновану за радянських часів первісну будівлю ХІХ століття значно перебудували у 1980-82 роках.
XS
SM
MD
LG