Доступність посилання

ТОП новини

«Арселор Міттал Кривий Ріг» звільнить понад тисячу співробітників


Комбінат «Арселор Міттал Кривий Ріг» добровільно звільнить понад тисячу співробітників. Про реалізацію програми добровільного звільнення працівників до 29 березня цього року йдеться в офіційному оголошенні компанії.

У повідомленні йдеться про те, що 2013 року на підприємстві заплановано вивільнення 1183 посад. На комбінаті заявили, що це дуже нелегке, але необхідне рішення, адже без підвищення продуктивності праці «підприємство не зможе конкурувати з іншими виробниками».

Програма добровільного звільнення поширюватиметься на працівників, які мають не менше трьох років стажу роботи в компанії. Робітникам пропонуватимуть добровільно звільнитись в обмін на грошове відшкодування, що складатиме певну кількість посадових окладів – у залежності від віку працівника і стажу роботи.

Профспілка «Арселор Міттал Кривий Ріг» і Профспілка металургів і гірників України заявили, що категорично проти планів адміністрації підприємства щодо скорочення працівників.

«Вже й так, якщо на початок приватизаційних процесів було 56 тисяч працівників, то за 5 років спустились до 32 тисяч. І вони планували ще до 2015 року скоротити персонал, залишити десь 13-14 тисяч. Звичайно, профспілка не згодна з цим», – сказав Радіо Свобода керівник Профспілки металургів і гірників України Володимир Казаченко.

Раніше профспілкова організація комбінату «ArcelorMittal Кривий Ріг» звернулася до Президента України з проханням вплинути на власника підприємства й вирішити проблему з масовими скороченнями працівників. Перед цим працівники виходили на акцію протесту з вимогою припинити скорочення.
XS
SM
MD
LG