Доступність посилання

ТОП новини

Суд за скаргою Луценка продовжиться 5 березня


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Печерський райсуд Києва переніс на 5 березня розгляд скарги екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на дії прокурорів і суддів. Таку постанову сьогодні ухвалив слідчий суддя Печерського райсуду Віктор Кицюк. Він задовольнив клопотання Луценка і його адвоката про надання часу для ознайомлення з копіями матеріалів кримінального провадження в Менській виправній колонії, де відбуває покарання екс-глава МВС.

Суд також задовольнив клопотання захисту Луценка про те, щоб відкласти розгляд скарги екс-міністра до моменту зміни підсудності і розгляду її Вищим спецсудом України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Мотивуючи своє клопотання, адвокат Луценка Ігор Фомін заявив, що у скарзі його підзахисного вказується саме на порушення, які допустили судді Печерського райсуду. Тому виникає сумнів, що їхні колеги не будуть упередженими під час розгляду цієї скарги.

Захист просив перенести розгляд скарги на невизначений час, але суд постановив зробити перерву в засіданні до 11:00 5 березня.

За словами Фоміна, суд, можливо, вважає, що Вищий спецсуд до 5 березня може визначитися в територіальній підсудності, хоча це малоймовірно з огляду на те, що «наша касація на перший вирок не призначається до розгляду вже понад півроку».

Юрія Луценка затримали 25 грудня 2010 року, через кілька днів за рішенням суду його заарештували.

Згодом, у липні 2012-го, Європейський суд з прав людини встановив, що арешт екс-глави МВС порушує права людини. Суд зобов’язав Україну виплатити Луценкові 15 тисяч євро компенсації моральних збитків. Держава виплатила ці кошти.

Луценко оскаржує постанову про закриття кримінальної справи про скоєння стосовно нього злочину посадовими особами Генпрокуратури і суддями Печерського районного і Апеляційного судів міста Києва.
XS
SM
MD
LG