Доступність посилання

ТОП новини

Мера Тбілісі звинувачують у відмиванні грошей


Мера Тбілісі Ґіґі Уґулаву притягнуто до відповідальності, і завтра йому пред’являть звинувачення. Про це на брифінгу Слідчої служби Міністерства фінансів Грузії заявила речниця служби.

Як повідомляє Грузинська служба Радіо Свобода, у відомстві зазначили, що у зв’язку з фактами легалізації великої кількості незаконних доходів і відмивання грошей, винесено постанову про пред’явлення обвинувачення мерові Тбілісі Ґіґі Уґулаві. На підставі цієї постанови столичного мера викликали до слідчого органу, куди він повинен з’явитися 23 лютого до 14:00 місцевого часу.

За інформацією Слідчої служби, обвинувачення містить у собі два незалежні епізоди: «Перший епізод стосується злочинної схеми тодішньої влади, яка була створена з метою здобути контроль над телекомпанією «Імеді». Достеменно підтверджується, що одним із головних учасників цього був Ґіґі Уґулава. Другий епізод пов’язаний з лицемірним фінансуванням діяльності Єдиного національного руху з державних коштів, організатором чого був Ґіґі Уґулава», – заявила речниця Слідчої служби Натія Сухіашвілі.

Президент Міхеїл Саакашвілі, партія якого була при владі в Грузії до приходу уряду Бідзіни Іванішвілі минулої осені, та його прихильники заявляють, що проти колишніх посадовців нині здійснюють політичні репресії.

Представники нинішнього уряду відкидають ці звинувачення, заявляючи, що уряд прем’єр-міністра Бідзіни Іванішвілі «справді відданий тому, щоб робити все за принципом верховенства права».
XS
SM
MD
LG