Доступність посилання

ТОП новини

Студенти протестують проти освітнього законопроекту (ФОТО, ВІДЕО)


Студенти проти освітнього законопроекту від регіоналів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:50 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Більше ніж півсотні студентів протестували проти чергового освітнього законопроекту біля комітетів Верховної Ради на вулиці Банковій у Києві. На цей раз під удар студентських активістів потрапив проект закону, поданий групою депутатів від Партії Регіонів (Ківалов, Калєтнік, Сорока).

На думку учасників мітингу, законопроект звужує права і свободи студентів, нівелює університетську автономію і поглиблює криміналізацію освіти.

Серед вимог учасників акції – збільшення державного фінансування освіти та науки, гарантована стипендія на рівні прожиткового мінімуму, університетська й викладацька автономія і зменшення навантаження на студентів.

Студенти вже оскаржували розгляд владних законопроектів про освіту. Як заявляють організатори мітингу, проект закону, поданий регіоналами, фактично дублює попередній міністерський проект.
Законопроект регіоналів зареєстрований у Верховній Раді 28 грудня 2012 року. Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова й інформації Микола Томенко («Батьківщина») заявив, що опозиція не голосуватиме за цей законопроект. Низка експертів також розкритикували цей документ.

У Верховній Раді також зареєстровані законопроект про вищу освіту опозиційних депутатів. Депутат Віктор Балога вніс ще один законопроект робочої групи під керівництвом ректора Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», написаний на основі варіанту, запропонованого раніше Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України.

Сьогодні комітет Верховної Ради з питань науки і освіти проводить слухання про законодавче забезпечення розвитку вищої освіти в Україні.
XS
SM
MD
LG